Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα Τρολλογραφικά (22-03-18)
* Αυτός ο μητροπολίτης που έχει σχέσεις με την τρανς κοπέλα δε θα διαμαρτυρηθεί για τη δικαστική απόφαση υπέρ του Αμβρόσιου;


* «Ο Συνασπισμός δεν είναι κόμμα, είναι δέκα κώλοι που γυρεύουν καρέκλα» είχε πει τη δεκαετία του ’90 η Μαλβίνα Κάραλη. Πόσο δικαιώθηκε! Οι μεν του Συνασπισμού γαντζώθηκαν στις καρέκλες τους και ψηφίζουν καταστροφικά μέτρα για να μην τις χάσουν, ενώ οι δε που έχασαν την καρέκλα για να την πάρουν πίσω ετοιμάζουν συνεργασία με ό,τι αντιδραστικό-εθνικιστικό-αηδιαστικό υπάρχει στο πολιτικό τοπίο.

* Ο Τσαβούσογλου είπε ότι τα θαλάσσια σύνορα δεν είναι καθορισμένα. Να θυμίσουμε γενικός όμως ότι καθορισμένη είναι η στάση της Αριστεράς απέναντι σε επεκτατικότητες, ιμπεριαλιστικούς πολέμους από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Γιατί καμιά φορά ξεχνάμε εύκολα.

* Παρέμβαση έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για την τουρκική προκλητικότητα. Ξέχασε να τελειώσει με την φράση «ευχαριστούμε τους Αμερικανούς».

* Ο αντιερντογανισμός των σ. του ΑΡ της ΛΑΕ τους οδήγησε να υπερασπίζονται τα στρατιωτικά πραξικοπήματα. Θα μας πείτε βέβαια πως και το ΚΚΕ είχε υπερασπιστεί κάποτε την «προοδευτική» (!) χούντα της Αργεντινής. Αυτά κάνει ο σταλινισμός!

* Ο ΣΥΡΙΖΑ καυτηριάζει με δήλωση του την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ονοματίζοντας πραγματικό αρχηγό των Άδωνι. Τον πραγματικό αρχηγό του κράτους που κυβέρνησαν ξέχασαν να το ονοματίσουν.

* Τώρα που ο Ερντογάν μπήκε στην Αφρίν, το Πατριαρχείο θα κάνει δοξολογία υπέρ του μεγάλου ηγέτη;

* «Ρωσικό Κόμμα». Αδιαλείπτως κοντά σας, με πολλά ονόματα και φερετζέδες, από το 1827.

* Η απάντηση στο φρέντο καπουτσίνο του Φλαμπουράρη, δε μπορεί να είναι ο Χρήστος Καπούτσης για την Αριστερά.

* Καινούργια καλσόν παρήγγειλαν οι σ. του ΚΔ, για να τα σκίσουν μετά από κάθε τροπολογία που θα φέρουν στην ΚΕ του καινούργιου «μετώπου» που αναμένεται να δημιουργηθεί από ΛΑΕ-ΕΠΑΜ-Αλαβάνο-Τσοβόλα-Χριστιανική Δημοκρατία-Ελεύθερη Ελλάδα, και θα καταψηφιστεί.

* ΚΟΥΙΖ: Ποιος τηλεφωνεί μεσάνυχτα για θέματα ανάξια λόγου;
Α. Εισπρακτική εταιρία.
Β. Η Στάζι
Γ. Ακροδεξιοί που απειλούν.
Δ. Νεολαιοπατέρας της «Αριστεράς».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άκου Νεοελληνάκο

Του Δημήτρη Μιλάνου
Για σένα μιλάω, με την μεγάλη σημαία, που περήφανα κράδαινες στο σύνταγμα. Έλληνα μικροαστέ, άνθρωπε μικρέ. Άραγε όσο μεγαλύτερη η σημαία που κράταγες, τόσο μεγαλύτερη θα ήταν και η ηδονή που θα ένιωθες; Μέσα στο πλήθος, στον όχλο, είμαι σίγουρος πως νιώθεις μεγάλος. Νιώθεις εθνική υπερηφάνεια βλέποντας μερικούς χιλιάδες σαν και εσένα;

Από την μέρα που γεννήθηκες, έμαθες να σκύβεις κεφάλι στους δυνατότερος με αντάλλαγμα να συμπεριφέρεσαι αντίστοιχα στους πιο αδύναμους από εσένα.

Ναι, εσύ είσαι που θα κοροϊδέψεις έναν φτωχό, θα βρίσεις έναν γκέι, θα πουλήσεις τσαμπουκά όπου σε παίρνει μόνο. Αλλά στους από πάνω κότα. Στα αφεντικά τουμπεκί.

Όταν σε απέλυσαν ή μείωσαν τον μισθό και την σύνταξη και σου πήρε η εφορία και η τράπεζα το σπίτι, τι έκανες;

Ζεις στην σιγουριά σου και φοβάσαι. Ναι, φοβάσαι. Είσαι στην γωνία σου και κρατάς στην αγκαλιά σου τα ψίχουλα που έχεις, και τρέμεις μην τα χάσεις. Ζηλεύεις και ποθείς ό,τι δεν έχεις.

Εσένα λέω, που δεν έχεις σηκωθεί ποτέ από τ…

Οι αναμνήσεις του Καπετάν Κεμάλ από τον ελληνικό εμφύλιο

Του Μουσταφά Τσολάκ

Ο Μιχρί Μπελλί, γνωστός στην Ελλάδα ως Καπετάν Κεμάλ, ήταν Τούρκος επαναστάτης που πέρα από τ’ άλλα, στα πλαίσια της διεθνιστικής αλληλεγγύης συμμετείχε στο ΔΣΕ στον ελληνικό εμφύλιο. Μάλιστα, απ’ όσα ξέρουμε, ήταν ο μοναδικός «ξένος» που συμμετείχε στο ΔΣΕ.

Το όνομα "Μακεδονία"

του Νικολά Βοκανόβσκι*

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, εδώ στα Μπίτολα όπου και μένω τώρα, όπως και στην Ελλάδα, το κυρίαρχο θέμα συζήτησης είναι για το όνομα των Σκοπίων ή Μακεδονία. Έτσι αποφάσισα, με παρότρυνση συντρόφων, να τοποθετηθώ πάνω σε αυτό το θέμα, μιας και έχω εικόνα και από τις δύο πλευρές αφού έζησα και στις δυο χώρες.