Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα Τρολλογραφικά (21-03-18)


* Φήμες λένε ότι μονάδες των 53 κατεβαίνουν στο κίνημα ενάντια των πλειστηριασμών κρυφά, προσπαθώντας να ανατρέψουν την πολιτική της κυβέρνησης «από τα κάτω».


* Αντισυνταγματικός ο νόμος Φίλη για τα θρησκευτικά. Αθωώθηκε ο Αμβόσιος. Aπαλλαγή από ΕΝΦΙΑ στην εκκλησιαστική περιουσία... Δεν ξεκινάμε σιγά σιγά καταλήψεις στις εκκλησίες;

* Με δήλωση ο Καμμένος είπε ότι η συνεργασία με τον Τσίπρα θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Δεν διευκρινίζεται αν είναι το δικό μας ή το δικό τους.

* Μετά την επιστολή Σαββίδη σε Πούτιν, όπου ζητεί διαμεσολάβηση για τους δύο Έλληνες φαντάρους, αναμένουμε ανακοίνωση ΛΑΕ όπου ζητεί δικαίωση ΠΑΟΚ από αθλητικά δικαστήρια.


* Αυτό που στο messenger πάω να γράψω ΣΕΚ και το autocorrect μου το κάνει ΣΕΞ, είναι λόγω της οργάνωσης ή επειδή εγώ έχω καιρό να διαδηλώσω;

* Μετά τις δίκες της Μόσχας, θα έχουμε και τις δίκες του ΜΑΧΩΜΕ;

* Το να είμαι κομμουνιστής, αλλά να πανηγυρίζω που στη Ρωσία βρήκε πρώτος ο υπερσυντηρητικός, τη στιγμή που οι κομμουνιστές είχαν ιστορικά χαμηλά ποσοστά, θα ήταν φαινόμενο άξιο ερεύνης από τον Φρόυντ;

* Διεγράφη η Έλλη Παπαγγελή από τη Νέα Δημοκρατία. Τώρα δηλαδή θα σταματήσουν να παίρνουν κολλαγόνο η Ντόρα κι η Άννα-Μισέλ;

* Υπό κράτηση ο Νικολά Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής του εκστρατείας. Άλλαξε ΑΦΜ Νικολά!

* Βρέθηκαν 13 σκισμένα καλσόν κάτω από τα κεντρικά γραφεία της ΛΑΕ. Φήμες λένε πως είναι των 13 μελών του Κόκκινου Δικτύου, ύστερα απ’ τα «λευκά» που ψήφισαν στην ΚΕ.

* Και για να μη ξεχνάμε. Τετάρτη σήμερα. Όλοι στα συμβολαιογραφικά γραφεία για να αποτρέψουμε τα κοράκια των πλειστηριασμών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άκου Νεοελληνάκο

Του Δημήτρη Μιλάνου
Για σένα μιλάω, με την μεγάλη σημαία, που περήφανα κράδαινες στο σύνταγμα. Έλληνα μικροαστέ, άνθρωπε μικρέ. Άραγε όσο μεγαλύτερη η σημαία που κράταγες, τόσο μεγαλύτερη θα ήταν και η ηδονή που θα ένιωθες; Μέσα στο πλήθος, στον όχλο, είμαι σίγουρος πως νιώθεις μεγάλος. Νιώθεις εθνική υπερηφάνεια βλέποντας μερικούς χιλιάδες σαν και εσένα;

Από την μέρα που γεννήθηκες, έμαθες να σκύβεις κεφάλι στους δυνατότερος με αντάλλαγμα να συμπεριφέρεσαι αντίστοιχα στους πιο αδύναμους από εσένα.

Ναι, εσύ είσαι που θα κοροϊδέψεις έναν φτωχό, θα βρίσεις έναν γκέι, θα πουλήσεις τσαμπουκά όπου σε παίρνει μόνο. Αλλά στους από πάνω κότα. Στα αφεντικά τουμπεκί.

Όταν σε απέλυσαν ή μείωσαν τον μισθό και την σύνταξη και σου πήρε η εφορία και η τράπεζα το σπίτι, τι έκανες;

Ζεις στην σιγουριά σου και φοβάσαι. Ναι, φοβάσαι. Είσαι στην γωνία σου και κρατάς στην αγκαλιά σου τα ψίχουλα που έχεις, και τρέμεις μην τα χάσεις. Ζηλεύεις και ποθείς ό,τι δεν έχεις.

Εσένα λέω, που δεν έχεις σηκωθεί ποτέ από τ…

Μνημόσυνο για μία “ημιτελή” Αριστερά

Του Γρηγόρη ΚαραγιαννίδηΤο μακρινό πλέον 1992, ο αείμνηστος Βασίλης Ραφαηλίδης, είχε εκδώσει το βιβλίο του με τίτλο «Μνημόσυνο για έναν ημιτελή θάνατο». Ήταν ένα βιβλίο που προκάλεσε αίσθηση, διότι στηλίτευε τα κακώς κείμενα της ελληνικής κοινωνίας.


Παραφράζω λοιπόν τον τίτλο σε αυτό εδώ το κείμενο, διότι ο σκοπός του είναι να στηλιτεύσει κάποια κακώς κείμενα εντός μίας μεγάλης μερίδας της Αριστεράς στη χώρα μας.

Για την “Ελληνική Πουτινική Αριστερά” έχει γίνει αναφορά και παλαιότερα. Όμως με τα γεγονότα που μεσολάβησαν το τελευταίο εξάμηνο, είναι εμφανές ότι τα φαινόμενα που παρατηρεί και ο σύντροφος στο άρθρο του, πλέον χειροτερεύουν.

Πάντα βέβαια εντός ενός τμήματος της Αριστεράς ακουγόντουσαν φωνές που ανέπτυσσαν φιλορωσικές θέσεις, που επέκριναν τη ΛΟΑΤ κοινότητα, και δημιουργούσαν μία «υπερπατριωτική» ρητορική (βλέπε άρθρα του Χρήστου Καπούτση). Φορέας των φαινομένων αυτών έγινε η ιστοσελίδα Iskra, η οποία σε άρθρο της μάλιστα, έφτασε στο σημείο να επευφημεί ως «αντί-Ε.Ε.» και α…

Λίγα λόγια για το ΜεΡΑ 25 και τα όσα ακούστηκαν γι’ αυτό

Του Γρηγόρη Καραγιαννίδη

Και εγένετο «ΜεΡΑ 25» λοιπόν. Στα τέλη Μαρτίου ανακοινώθηκε από το Γιάνη Βαρουφάκη η ίδρυση του ελληνικού κόμματος- τμήματος της πολιτικής του κίνησης DIEM 25, και όπως ήταν αναμενόμενο, οι συζητήσεις που προκλήθηκαν ήταν έντονες.