Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα Τρολλογραφικά (21-03-18)


* Φήμες λένε ότι μονάδες των 53 κατεβαίνουν στο κίνημα ενάντια των πλειστηριασμών κρυφά, προσπαθώντας να ανατρέψουν την πολιτική της κυβέρνησης «από τα κάτω».


* Αντισυνταγματικός ο νόμος Φίλη για τα θρησκευτικά. Αθωώθηκε ο Αμβόσιος. Aπαλλαγή από ΕΝΦΙΑ στην εκκλησιαστική περιουσία... Δεν ξεκινάμε σιγά σιγά καταλήψεις στις εκκλησίες;

* Με δήλωση ο Καμμένος είπε ότι η συνεργασία με τον Τσίπρα θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Δεν διευκρινίζεται αν είναι το δικό μας ή το δικό τους.

* Μετά την επιστολή Σαββίδη σε Πούτιν, όπου ζητεί διαμεσολάβηση για τους δύο Έλληνες φαντάρους, αναμένουμε ανακοίνωση ΛΑΕ όπου ζητεί δικαίωση ΠΑΟΚ από αθλητικά δικαστήρια.


* Αυτό που στο messenger πάω να γράψω ΣΕΚ και το autocorrect μου το κάνει ΣΕΞ, είναι λόγω της οργάνωσης ή επειδή εγώ έχω καιρό να διαδηλώσω;

* Μετά τις δίκες της Μόσχας, θα έχουμε και τις δίκες του ΜΑΧΩΜΕ;

* Το να είμαι κομμουνιστής, αλλά να πανηγυρίζω που στη Ρωσία βρήκε πρώτος ο υπερσυντηρητικός, τη στιγμή που οι κομμουνιστές είχαν ιστορικά χαμηλά ποσοστά, θα ήταν φαινόμενο άξιο ερεύνης από τον Φρόυντ;

* Διεγράφη η Έλλη Παπαγγελή από τη Νέα Δημοκρατία. Τώρα δηλαδή θα σταματήσουν να παίρνουν κολλαγόνο η Ντόρα κι η Άννα-Μισέλ;

* Υπό κράτηση ο Νικολά Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής του εκστρατείας. Άλλαξε ΑΦΜ Νικολά!

* Βρέθηκαν 13 σκισμένα καλσόν κάτω από τα κεντρικά γραφεία της ΛΑΕ. Φήμες λένε πως είναι των 13 μελών του Κόκκινου Δικτύου, ύστερα απ’ τα «λευκά» που ψήφισαν στην ΚΕ.

* Και για να μη ξεχνάμε. Τετάρτη σήμερα. Όλοι στα συμβολαιογραφικά γραφεία για να αποτρέψουμε τα κοράκια των πλειστηριασμών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άκου Νεοελληνάκο

Του Δημήτρη Μιλάνου
Για σένα μιλάω, με την μεγάλη σημαία, που περήφανα κράδαινες στο σύνταγμα. Έλληνα μικροαστέ, άνθρωπε μικρέ. Άραγε όσο μεγαλύτερη η σημαία που κράταγες, τόσο μεγαλύτερη θα ήταν και η ηδονή που θα ένιωθες; Μέσα στο πλήθος, στον όχλο, είμαι σίγουρος πως νιώθεις μεγάλος. Νιώθεις εθνική υπερηφάνεια βλέποντας μερικούς χιλιάδες σαν και εσένα;

Από την μέρα που γεννήθηκες, έμαθες να σκύβεις κεφάλι στους δυνατότερος με αντάλλαγμα να συμπεριφέρεσαι αντίστοιχα στους πιο αδύναμους από εσένα.

Ναι, εσύ είσαι που θα κοροϊδέψεις έναν φτωχό, θα βρίσεις έναν γκέι, θα πουλήσεις τσαμπουκά όπου σε παίρνει μόνο. Αλλά στους από πάνω κότα. Στα αφεντικά τουμπεκί.

Όταν σε απέλυσαν ή μείωσαν τον μισθό και την σύνταξη και σου πήρε η εφορία και η τράπεζα το σπίτι, τι έκανες;

Ζεις στην σιγουριά σου και φοβάσαι. Ναι, φοβάσαι. Είσαι στην γωνία σου και κρατάς στην αγκαλιά σου τα ψίχουλα που έχεις, και τρέμεις μην τα χάσεις. Ζηλεύεις και ποθείς ό,τι δεν έχεις.

Εσένα λέω, που δεν έχεις σηκωθεί ποτέ από τ…

Οι αναμνήσεις του Καπετάν Κεμάλ από τον ελληνικό εμφύλιο

Του Μουσταφά Τσολάκ

Ο Μιχρί Μπελλί, γνωστός στην Ελλάδα ως Καπετάν Κεμάλ, ήταν Τούρκος επαναστάτης που πέρα από τ’ άλλα, στα πλαίσια της διεθνιστικής αλληλεγγύης συμμετείχε στο ΔΣΕ στον ελληνικό εμφύλιο. Μάλιστα, απ’ όσα ξέρουμε, ήταν ο μοναδικός «ξένος» που συμμετείχε στο ΔΣΕ.

Το όνομα "Μακεδονία"

του Νικολά Βοκανόβσκι*

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, εδώ στα Μπίτολα όπου και μένω τώρα, όπως και στην Ελλάδα, το κυρίαρχο θέμα συζήτησης είναι για το όνομα των Σκοπίων ή Μακεδονία. Έτσι αποφάσισα, με παρότρυνση συντρόφων, να τοποθετηθώ πάνω σε αυτό το θέμα, μιας και έχω εικόνα και από τις δύο πλευρές αφού έζησα και στις δυο χώρες.