Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα Τρολλογραφικά* (19-03-18)

* Βρίσκομαι έξω από ρωσική πρεσβεία, τι θα γίνει ρε σύντροφοι της ΛΑΕ, θα ξεκινήσετε καμιά ώρα για τους πανηγυρισμούς.


* Μετά τα μπλουζάκια «Grexit», η ΛΑΕ ετοιμάζεται να λανσάρει και μπλουζάκια «Ο Πούτιν δεν έκανε τίποτα κακό».

* Ο σύντροφός Κωνσταντίνου του ΣΕΚ εθεάθη να διοργανώνει διαμαρτυρία για την τουρκική επίθεση στο Αφριν αλλά ξεχάστηκε και κράταγε ακόμα τη σημαία του FSA.

* Αυτή η εξάρτηση της ελληνικής Αριστεράς από την Μόσχα είναι διαχρονική! Απλά να πούμε στους συντρόφους της ΛΑΕ ότι ο Πούτιν δεν είναι κομμουνιστής, αλλά δικτάτορας σε «δημοκρατικό» περιτύλιγμα.

* Εκεί στο ΣΕΦ, στο συνέδριο του νέου φορέα για την κεντροαριστερά, ποιος κερατάς σκέφτηκε να φωνάξει «εισαγγελέας» με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος;

* Τελικά με το μακεδονικό αποδείχτηκε πως η θεωρία «Τι ΑΡ τι ΝΑΡ» κατέρρευσε. Με τη φόρα που πήραν οι σύντροφοι εκεί στο ΑΡ, σε λίγο θα λέμε «Τι ΛΑΟΣ τι ΛΑΕ».

* Να αναφέρουμε παρακαλώ εδώ ότι η ροή χρήματος στο Σίτι Πλάζα γίνεται από το ίδρυμα Ρόζα (Γερμανικό) και καμιά σχέση δεν έχει με την δική μας οργάνωση. Αν δείτε πρώην νεολαιοπατέρες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κοντά στη γιάφκα μας παρακαλούμε να τους απομακρύνετε. Έχουν φάει ήδη πολλά, δεν θα πάρουν και από την ΡΟΖΑ (εσωτερικού).

* Μετά από τις εθνικιστικές εκδηλώσεις του «Μετώπου για μια Ελεύθερη Ελλάδα» και «Restart» (με ομιλητή τον τιτανομέγιστο Έλλην υπερπατριώτη Ρούντι), και στο συλλαλητήριο για τους 2 στρατιωτικούς που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθεί ο Π. Λαφαζάνης, ψάχνοντας να βρει 0,2% που του λείπει για να μπει στη Βουλή.

* Δ. Κουτσούμπας: «Δεν είμαστε ούτε με το πόλεμο, ούτε κατά του πολέμου. Λαϊκή εξουσία εδώ και τώρα».

* Ο Νάσος, το χρυσό μας παιδί, πρόκοψε. Από μικρό στη νεολαία φαινόταν. Τα κομματικά κοψοραψίματα σίγουρα είναι ικανή προϋπόθεση για να πας στο Υπουργείο Εργασίας. Μην ξεχνάμε πως κατάφερε σε εκλογές εργατικού κέντρου Αθηνών να φέρει κοντά χωρισμένους συντρόφους.

* QUIZ: Ποιος μίλησε ομοφοβικά για αρρεν και θήλυ;
Α. Συνταξιούχος χωροφύλακας.
Β. Ο γυμνασιάρχης του 3ου Γυμνασίου θηλέων Αθηνών σε ομιλία του το 1958.
Γ. Ο ηγούμενος της Ι. Μ. Παναγίας Βλαχερνών.
Δ. Μέλος του Α.Ρ. της Λαϊκής Ενότητας και μέλος του κινήματος για δεκαετίες.


*Τα στελέχη της Τρομο-γραφικής Οργάνωσης «ΡΟΖΑ – Ερωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» τα βρήκαν «κάτω από το τραπέζι» με τα μέλη της Συντακτικής Ομάδας Glasnost. Από ‘δω και πέρα, θα διαβάζετε «Τα Τρολλογραφικά» στο Glasnost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άκου Νεοελληνάκο

Του Δημήτρη Μιλάνου
Για σένα μιλάω, με την μεγάλη σημαία, που περήφανα κράδαινες στο σύνταγμα. Έλληνα μικροαστέ, άνθρωπε μικρέ. Άραγε όσο μεγαλύτερη η σημαία που κράταγες, τόσο μεγαλύτερη θα ήταν και η ηδονή που θα ένιωθες; Μέσα στο πλήθος, στον όχλο, είμαι σίγουρος πως νιώθεις μεγάλος. Νιώθεις εθνική υπερηφάνεια βλέποντας μερικούς χιλιάδες σαν και εσένα;

Από την μέρα που γεννήθηκες, έμαθες να σκύβεις κεφάλι στους δυνατότερος με αντάλλαγμα να συμπεριφέρεσαι αντίστοιχα στους πιο αδύναμους από εσένα.

Ναι, εσύ είσαι που θα κοροϊδέψεις έναν φτωχό, θα βρίσεις έναν γκέι, θα πουλήσεις τσαμπουκά όπου σε παίρνει μόνο. Αλλά στους από πάνω κότα. Στα αφεντικά τουμπεκί.

Όταν σε απέλυσαν ή μείωσαν τον μισθό και την σύνταξη και σου πήρε η εφορία και η τράπεζα το σπίτι, τι έκανες;

Ζεις στην σιγουριά σου και φοβάσαι. Ναι, φοβάσαι. Είσαι στην γωνία σου και κρατάς στην αγκαλιά σου τα ψίχουλα που έχεις, και τρέμεις μην τα χάσεις. Ζηλεύεις και ποθείς ό,τι δεν έχεις.

Εσένα λέω, που δεν έχεις σηκωθεί ποτέ από τ…

Οι αναμνήσεις του Καπετάν Κεμάλ από τον ελληνικό εμφύλιο

Του Μουσταφά Τσολάκ

Ο Μιχρί Μπελλί, γνωστός στην Ελλάδα ως Καπετάν Κεμάλ, ήταν Τούρκος επαναστάτης που πέρα από τ’ άλλα, στα πλαίσια της διεθνιστικής αλληλεγγύης συμμετείχε στο ΔΣΕ στον ελληνικό εμφύλιο. Μάλιστα, απ’ όσα ξέρουμε, ήταν ο μοναδικός «ξένος» που συμμετείχε στο ΔΣΕ.

Το όνομα "Μακεδονία"

του Νικολά Βοκανόβσκι*

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, εδώ στα Μπίτολα όπου και μένω τώρα, όπως και στην Ελλάδα, το κυρίαρχο θέμα συζήτησης είναι για το όνομα των Σκοπίων ή Μακεδονία. Έτσι αποφάσισα, με παρότρυνση συντρόφων, να τοποθετηθώ πάνω σε αυτό το θέμα, μιας και έχω εικόνα και από τις δύο πλευρές αφού έζησα και στις δυο χώρες.