Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί Glasnost λοιπόν;
Glasnost. Διότι Glasnost σημαίνει ελευθερία απόψεων και έκφρασης.

Όσοι ξεκινήσαμε το Glasnost, πιστεύαμε πως πρέπει να υπάρξει μια «πλατφόρμα ιδεών» για τους αγωνιστές της –ευρύτερης– Αριστεράς, όπου θα γράφουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Και αυτό, κυρίως διότι τα γνωστά sites του χώρου, εκφράζουν συγκεκριμένα ρεύματα και δεν φιλοξενούν (εύκολα) κείμενα που διαφωνούν με τη «γραμμή» τους. Ιδίως αν αυτός που υπογράφει το κείμενο δεν είναι «στάρ» του χώρου, αλλά ένας νέος άνθρωπος που προβληματίζεται με τα «παθήματα» του χώρου και τα καθημερινά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία.

Το κάναμε γιατί απλά είχαμε την ανάγκη να γράψουμε κάπου την άποψη μας, απλά και λιτά, χωρίς τους βερμπαλισμούς και τα «σεντόνια» που είναι πολύ συχνά στο χώρο της Αριστεράς.

Στο Glasnost γράφουν άνθρωποι από διαφορετικά ρεύματα της Αριστεράς. Σκοπός μας δεν είναι να εκφράσουμε συγκεκριμένες στρατευμένες γραμμές στο χώρο, αλλά να υπάρξει σημείο που μπορούν να συστεγαστούν απόψεις από πολλούς και πολλές. Γι’ αυτό άλλωστε θα δείτε ελάχιστα κείμενα πέρα αυτού να είναι υπογεγραμμένα από την Συντακτική Ομάδα του Glansnost (Σ.Ο.G).

Τι να περιμένετε να διαβάσετε; Debates/φακέλους, συνεντεύξεις, αφιερώματα όπως και αρθρογραφία για τα ζητήματα της καθημερινότητας.

Το Glasnost θα είναι χώρος που ο καθένας θα μπορεί να λέει την άποψη του. Θα περιμένουμε να ακούσουμε και την δική σας. 


Σ.Ο.G.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι αναμνήσεις του Καπετάν Κεμάλ από τον ελληνικό εμφύλιο

Του Μουσταφά Τσολάκ

Ο Μιχρί Μπελλί, γνωστός στην Ελλάδα ως Καπετάν Κεμάλ, ήταν Τούρκος επαναστάτης που πέρα από τ’ άλλα, στα πλαίσια της διεθνιστικής αλληλεγγύης συμμετείχε στο ΔΣΕ στον ελληνικό εμφύλιο. Μάλιστα, απ’ όσα ξέρουμε, ήταν ο μοναδικός «ξένος» που συμμετείχε στο ΔΣΕ.

Η μειονότητα της Θράκης και η Αριστερά

Μετά την περιβόητη συζήτηση στη βουλή για την τροπολογία που θα άνοιγε το δρόμο για την αναγνώριση των σωματείων της μειονότητας στη Θράκη με τη λέξη «τουρκικός-η» στο τίτλο, ξέσπασε μια σειρά αντιδράσεων και μέσα στην Αριστερά.

Ο Νάσος ως εικόνα της ελληνικής νεολαίας

Του Μουσταφά Τσολάκ

Καθώς έπινα τη ροζέ ρετσίνα μου σ' ένα μπαράκι της Κομοτηνής, όπου συχνάζει η νεολαία, και διάβαζα το εξαιρετικό βιβλίο του κορυφαίου αντιεθνικιστή Γιάννη Λάζαρη ("Το Άγνωστο 1821 - Η αποστασία των Ρωμιών", εκ. Δρόμων), αντιλήφθηκα πως η "άλλαξε" η μουσική και o dj από τα ρεμπέτικα που έπαιζε, άρχισε να παίζει Παντελίδη, Αργυρό και λοιπούς "σταρ" της υποκουλτούρας μας...
Και κάποια στιγμή, ακούω ένα τραγούδι, για μια "καριόλα" που ήταν στο "Αζούρο" και τη νεολαία να τρελαίνεται...
Έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα το "τραγουδοποιό", τον περίφημο Νάσο.
Ο Νάσος, λοιπόν, ένα παιδί -το πολύ 20 χρονών- απ' το Βόλο, έφτιαχνε "τραγουδάκια" τα οποία αναρτούσε στο youtube και έγινε διάσημος μετά από τη συμμετοχή του σε ένα τάλεντ σόου όπου τραγούδησε την... "καριόλα".
Στο συγκεκριμένο τάλεντ σόου, "έπεσε" πολύ χειροκρότημα στους εξής στίχους του Νάσου: "Σε είδα μ' άλλον αγκαλιά…